21.2.2017

Blogi: T-paidoilla työtä Suomeen

Tänä vuonna saamme juhlia 100 vuotta täyttävää kotimaatamme Suomea.  Suomen juhlavuoden teemaksi on valittu Yhdessä. 

Kun mietimme juhlavuoden teemaa ja toisaalta nyt paljon tapetilla olevaa teemaa työllistämistä, voimme miettiä, mitä voisimme tehdä tälle tilanteelle yhdessä. Miten voisimme yhdessä luoda työtä Suomeen. Uskotko, jos kerromme, että vastaus voisi löytyä T-paidoista?

Miksi pidämme T-paitoja?

T-paitojen synty saattaa ajoittua juuri samoille vuosille Suomen itsenäistymisen kanssa, nimittäin kerrotaan, että T-paitojen historia juontaa juurensa ensimmäiseen maailmansotaan. Tuolloin amerikkalaiset sotilaat taistelivat flanellipaidoissa helteisessä Euroopassa kun taas eurooppalaisilla sotilailla oli aluspaitana huomattavasti viileämmät T-paidat. Toisessa maailmansodassa kaikilla sotilailla olikin sitten jo T-paidat aluspaitoina. 

Vaikka T-paidan voidaankin ajatella olevan 100 vuotta vanha keksintö, yleistyi se Suomessa vasta 1960-luvulla Beatles-paitojen myötä ja 80-90-luvuilla T-paitaa alettiin yhä enemmän painaa mainostarkoituksissa. 
 
Nykyään 99 % kuluttajista ilmoittaa omistavansa T-paidan. Keskimäärin kaikilla on käytössään useita erilaisia ja eri käyttöön sopivia T-paitoja, joten Suomessa on tälläkin hetkellä käytössä miljoonia T-paitoja.

T-paitoja käytetään mainostarkoituksissa, tapahtumissa, yhteisöllisyyttä luomaan vaikkapa urheiluseuran tai yrityksen kesken. T-paitaa käytetään niin työpaitana, yöpaitana kuin vapaa-ajalla. T-paidalla voi myös ottaa monella tavalla kantaa tai esimerkiksi näyttää, mitä bändiä fanittaa.Yhdessä teemme enemmän


Vuodesta toiseen SkyPro-malliston kappalemäärällisesti laskettuna myydyin tuote on T-paita. Myymme vuosittain noin puoli miljoona T-paitaa. Jos laskemme, että T-paidan yksilöimiseen menee aikaa noin neljä minuuttia, (tapa tietysti vaikuttaa, painaminen on nopeampaa kuin brodeeraus) niin se tarkoittaa yhteensä reilua 33 tuhatta tuntia. Työviikoiksi muutettuna T-paitojen yksilöimiseen kuluu 888 viikkoa. Näin paljon työtä Suomeen tuovat pelkästään T-paidat! 
 
Täytyy myös huomioida, että tähän karkeaan arvioon olimme laskeneet ainoastaan paidan merkkaukseen kuluvan ajan, toki myös painatuksen/brodeerauksen suunnitteluun, T-paidan pakkaamiseen ja kuljetukseen kuluu aikaa – ja sekin tuo työtä Suomeen.

Tehdään yhdessä työtä Suomeen ja pidetään Suomessa yksilöityä laadukasta ja mukavaa T-paitaa!


> SkyPro T-paitamallisto