13.6.2017

Blogi: Kovat ja pehmeät kaulassa

Kauluspaita on vaate, joka varmasti löytyy jokaisen miehen kaapista. Naisten vaatevalikoimiin tämä paita kuuluu kuitenkin miehiä harvemmin. Kauluspaita on monikäyttöinen klassikko, joka antaa helposti siistin, tyylitellyn ilmeen. 

Toiset käyttävät kauluspaitaa vain juhlissa, toiset päivittäin esimerkiksi töissä. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, mitä kovemmat kaulukset, sitä juhlavampaan tilaisuuteen paita on tarkoitettu. Pehmeäkauluksiset paidat sopivat paremmin rennompaan menoon, sillä niiden kanssa solmio ei näytä yhtä hyvältä.

Paidoissa on eroa

Kauluspaidat voivat äkkiseltään näyttää samanlaisilta, mutta eroja löytyy niin materiaalista, leikkauksista kuin kauluksistakin. Oletko koskaan miettinyt, miksi miesten paidoissa napitus on eri puolella kuin naisten? Syy löytyy kaukaa historiasta. Miesten kauluspaidoissa napinlävet ovat vasemmalla, koska miesten täytyi pystyä vetämään oikealla kädellä ase nopeasti paidan alta, tämän vuoksi halkio aukeaa oikealle.

Miksi sitten naisten paitojen napinlävet puolestaan ovat oikealla? Entisaikaan naiset ja miehet istuivat kirkossa eri puolilla käytävää ja naisten puoli oli vasemmalla. Naisten paitoihin ommeltiin napinlävet oikealle puolelle siksi, etteivät miehet voisi kirkossa nähdä naisten paitojen napinlävistä mitään ”sopimatonta”.

Materiaali tekee kauluspaidasta mukavan

Erityisesti näin kesäaikaan yksi kauluspaita on mukavuudessaan ylitse muiden. Henburyn H590 polyesterinen kauluspaita pitää ihon viileänä ja raikkaana kuumanakin kesäpäivänä. Paita on valmistettu antibakteerisesta materiaalista, jossa on UPF50+ -UV-suoja.

Polyesteripaidat ovat myös helppohoitoisuudessaan vertaansa vailla: kun ripustat paidan pesun jälkeen henkariin, paita kuivuu sileäksi ja on heti valmiina käyttöön. Miellyttävää polyesterikauluspaitaa on saatavilla niin pitkähihaisena kuin lyhythihaisenakin sekä naisille että miehille. Materiaalinsa puolesta paita on sublimoitavissa ja siinä on myös leikattava tuotelappu uudelleenmerkkausta varten.

> Henbury polyesterikauluspaidat