30.11.2017

Blogi: Osta suomalaista työtä

Ensi viikolla juhlitaan itsenäisyyspäivää ja tänään vietetään sen kunniaksi Osta työtä Suomeen -päivää. Tämän päivän nimi voisi yhtä hyvin olla Osta suomalaista työtä -päivä. Suomalaista työtä kannattamalla saadaan nimittäin yhtälailla pidettyä kotimaiset yritykset pystyssä. 

Suomalaiset tuotteet ovat toki arvokkaita, mutta yhtä arvokasta on suomalainen viimeistely, jota meidänkin asiakkaat päivittäin tekevät. He luovat meidän maahantuomista tuotteista kotimaisia taideteoksia painamalla, brodeeraamalla, kaivertamalla, sublimoimalla, prässäämällä, stanssaamalla tai muutoin viimeistelemällä tuotteen. 

Suomalaisilla tuotteilla työtä Suomeen

Jo muutaman vuoden ajan on puhuttu siitä, että ostamalla suomalaisia tuotteita 10 eurolla päivässä, saadaan 10 000 työpaikkaa Suomeen. Vaikka tämän laskelman totuudenmukaisuudesta ei luotettavaa tietoa olekaan, varmaa on, että suomalaisia tuotteita suosimalla saadaan pidettyä suomalaiset yritykset pystyssä. Puhutaan, että suomalainen tunnistaa kyllä suomalaisen turistin ulkomailla, kun sellaisen näkee, mutta mistä tunnistaa suomalaisen tuotteen? 

Yksi hyvä ja luotettava tunnus on meidänkin Jukka Rintalan tuotteille syksyllä myönnetty Avainlippu. Suomalaisen Työn Liiton ja Taloustutkimuksen tutkimuksessa kävi ilmi, että tunnuksista selvästi eniten ostospäätöksiin motivoiva tunnus oli Avainlippu, jonka mainitsi 74 % vastanneista. Joka kolmas suomalainen kertoo tarkistavansa aina tai useimmiten, onko tuotteessa tai palvelussa Avainlippu-merkki.

SkyPro tuo työtä Suomeen

Meillä on ilo olla mukana luomassa ja tuomassa työtä Suomeen. Laskimme, että viime vuonna kauttamme tuotujen T-paitojen avulla Suomeen syntyy reilut 33 tuhatta tuntia työtä. Työviikoiksi muutettuna pelkästään maahantuomamme T-paidat synnyttävät Suomeen vuosittain noin 888 viikkoa työtä  - ja tähän lukuun laskimme ainoastaan paidan merkitsemiseen kuluvan ajan.

T-paitojen lisäksi meillä on valikoimassa hurjan paljon muitakin tuotteita, jotka tietysti on myös yksilöitäväksi tarkoitettu. Mahtavaa olla mukana luomassa työtä rakkaaseen 100-vuotiaaseen Suomeen! Ostamalla yrityksen työ- ja edustusvaatteet, joukkueen pelipaidat ja edustusasut sekä yhteistyökumppanien joululahjat suomalaiselta yrittäjältä, sinäkin olet mukana luomassa työtä Suomeen.