10.2.2018

Olympiahuumaa!Pyeongchangin olympialaisten avajaisia vietetään parhaillaan Etelä-Koreassa. Olympialaisiin osallistuu urheilijoita kaikkiaan noin sadasta maasta. Jaossa on yhteensä 102 kultamitalia 15 lajissa. Kuinka monta niistä saadaan Suomeen?


Viralliset fanipaidat kisakatsomoon

Miesten jääkiekko on eittämättä yksi seuratuimmista lajeista suomalaisten keskuudessa. Ensimmäinen olympialaisten miesten jääkiekko-ottelu pelataan ensi viikon torstaina, 15.2.2018. Vielä ehdit hyvin hankkia kunnolliset kisakatsomovarusteet koko seurueelle.

Olemme saaneet valikoimaamme Suomen retro pelipaidat, jotka ovat viralliset jäljennökset vuosien 1965 ja 1974 kotikisojen pelipaidoista. Vuoden 1965 MM-kisat olivat ensimmäiset Suomessa järjestetyt jääkiekon MM-kilpailut ja niihin kisoihin valmistui myös Suomen ensimmäinen jäähalli, Hakametsän Jäähalli Tampereelle.

Vuoden 1974 kotikisat pelattiin puolestaan Helsingissä ja näistä kilpailuista on valikoimamme valkoinen pelipaita. Helsingin MM-kilpailut eivät helposti unohdu kansamme syvistä muistoista.


Kultaa Suomen hiihtäjille

Mitaleista spekuloidaan niin työpaikkojen kahvipöydissä, tuoppien äärellä kuin lehtien palstoillakin. Amerikkalainen urheilulehti Sports Illustrated antoi Kaisa Mäkäräisen hartioille aika ison painon, nimittäin lehti povaa Mäkäräiselle jopa kolmea olympiamitalia.

Myös me suomalaiset odotamme varmasti hiihtäjiltämme mitaleja. Hiihtäjiä - ja tietysti muitakin urheilijoita - kelpaa kannustaa täällä koti-Suomessakin Helly Hansenin valmistamalla Going for Gold -setillä. Setin nimen mukaisesti toivomme tietysti mahdollisimman montaa kultamitalia.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio ennustaa Suomelle kisoista 6,45 mitalia. Kuinka monta mitalia sinä uskot Suomeen tulevan?