20.6.2018

Blogi: Saammeko esitellä: Johanna Oras

SAAMMEKO ESITELLÄ: JOHANNA ORAS

Taiteilija Johanna Oras kuuluu kiistatta maamme tunnetuimpiin taiteilijoihin. Hänestä puhutaan muun muassa nallemaalarina, kukkamaalarina ja renessanssimaalarina – onhan hän tunnettu niin nalletauluistaan, kukkamaalauksistaan kuin runsaista asetelmamaalauksistaan.

Tänä vuonna Johanna Oras viettää 25-vuotistaiteilijajuhlaansa ja yksi juhlavuoden teoksista on nimenomaan runsas asetelmamaalaus The Magical World of Still Life. Olemme tehneet yhteistyössä Oraksen kanssa keittiösarjan, jota on saatavilla kolmessa kuosissa. Yksi näistä, The Magical World of Still Life, on pieni pala tuosta upeasta juhlavuoden maalauksesta.

TAIDETTA JOKAISEEN KOTIIN

Johanna Oraksen kanssa yhteistyössä tehdyn malliston kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa ja tuotteilla on Avainlippu-merkki. Sarjaan kuuluu 
sieniliinapuolipellavainen keittiöliina sekä hieno 40-senttinen pyöreä tarjotin, jonka materiaali on kotimainen koivuvaneri.

Tuotteet on saatavilla kolmessa kuosissa: tumma, juhlavuoden tauluun perustuva The Magical World of Still Life on tyylikäs ja runsas, vaalea Haaveita ja unelmia on herkkä ja kaunis, moneen kotiin sopiva ja värikäs Neiti Kesäheinä on valloittavan kesäinen, tuoden mieleen Suomen juhannuksen.

 

ARVOSTETTU NIIN MEILLÄ KUIN MAAILMALLA

Johanna Oras on syntynyt Turussa vuonna 1970 ja opiskellut kotimaan lisäksi muun muassa arvostetussa Pietarin Taideakatemiassa sekä Firenzessä. Hän on ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä ja hänet on palkittu niin Suomessa kuin maailmalla.

Orasta pidetään innovatiivisenä uudistajana, joka on antanut vanhalle asetelmataiteelle uudet kasvot. Taiteessaan Johanna Oras yhdistää flaamilaista maalaustyyliä ajankohtaisiin maailmantapahtumiin, elokuviin, muotiin ja trendeihin.

Oras kertoo työnsä ja unelmansa olevan sama asia. Taiteilijana hän haluaa parantaa, lohduttaa, naurattaa, provosoida ja rakastaa. Nämä ja lukemattomat muut tunteet tulevat esille hänen maalauksissaan.

 

> Johanna Oras mallisto